Collectief

Celine Adam
Celine maakt juwelen en accessoires met veel gevoel voor detail en ambacht. Aan de Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen leerde ze de stiel. Sindsdien maakt ze naast een collectie voor maison des histoires ook een eigen collectie als MADAM’ ADAM. Houdt niet van pudding.

Evita Appendin
Evita is gefascineerd in de dialoog tussen verschillende disciplines. Van design en mode tot scenografie en architectuur. Ze vertrekt steeds vanuit een sfeer of een gevoel dewelke resulteren in verhalende objecten of ruimtes. Voor “On the road” ontwierp ze geen object, maar iets ruimtelijks. Samen met Joke werkte ze de scenografie uit voor de expo. Kan absoluut niet zingen.

Waldorf Claw
Waldorf is een jonge straatkunstenaar en illustrator. In een wereld waar amper nog magie is, probeert hij met zijn illustraties en paste ups het romantische, sprookjes-gevoel terug te brengen. Elke paste up is een originele handgeschilderde prent in acryl verf wat anders is dan gewoonlijk bij paste ups. Rookt graag een sigaar.

Femke Vanhellemont
Femke heeft twee passies: kunst en muziek. Uiterst bekwaam met piano en gitaar, maar ook een klein grafisch wonder. Ook lesgeven zit in haar, dat weten ze in Congo inmiddels ook. Ze had graag in de jaren 20 op school gezeten in Weimar, waar Walther Gropius zijn theorieën uit de doeken deed. Vindt drop gruwelijk vies. Wie niet?

Inge Lauwers
Inge stapt door het leven met All Stars aan haar voeten en omschrijft zichzelf als 50 shades of blonde. In het dagelijkse leven is ze de productie- en communicatiemadam van het theatercollectief SKaGeN. Moest ze een filmpersonage zijn was ze een femme fatale uit een film noir en stond ze liefst tegenover Steve Buscemi. Haar kat heet Gigi.

Joke Loozen
Een aanstekelijk enthousiasme om U tegen te zeggen. Jo beschikt over een eindeloze kennis aan eender wat, de perfecte basis voor het collectief dus. Haar lievelingsspeelgoed? Fisher Price mannekes uit de jaren 60-70! Jo en pantermotiefjes zijn onafscheidelijk, zelfs wanneer ze haar tuin met veel liefde onder handen neemt. Is fan van Jack en Mia, haar 2 kids.

Lalynn Wadera
Master in het sociaal werk en het sociaal beleid en projectheldin bij Cevora. Actief in de Leuvense gemeenteraad. Ze focust zich hier vooral op de thema’s huisvesting, armoede en creatief ondernemerschap. Voor deze laatste zijn haar ervaring bij maison des histoires natuurlijk de belangrijkste inspiratiebron. Wenst te reïncarneren als Peanut Butter M&M.

Laura Van Neygen
Laura is bezeten door mode en kledij. Haar collecties hebben steeds een frisse kijk op vormen en materialen. Dromerig en elegant met veel aandacht voor detail en afwerking. Stond mee aan het doopvont van het collectief. Connaisseur van het geslacht Kardashian.

Lisanne Valgaerts
Lisanne had al snel door dat haar passie voor fotografie niet te negeren was. Ze verwelkomt je bijna dagelijks in Kunstencentrum STUK met haar stralende glimlach en bezorgt de artiesten in Het Depot prachtige portretten, waar ze huisfotografe is. Houdt van roodharige muzikanten.

Marie Van Praag
Na de opleidingen ‘Vrije grafiek’ en ‘grafisch ontwerp – illustratie’ te hebben gevolgd in Gent, verhuisde Marie naar Antwerpen. Ze deelt haar kennis via het jeugdatelier van Academie Noord, de middelbare school Pius X, Wisper vzw en De Veerman. Werkt in opdracht voor tijdschriften. Speelt graag met waterballonnen.

Special Thanks:

Nana Jans (model)


Lisa Billen (model)

David Scheepmans (model)

Nanja Massy (make-up / hair) www.massycreations.be